Päivän ristari, päivä 5: "Turkulainen"

Viime lauantaina suuntasimme tukemaan paikallisia ravintolayrittäjiä baarikierrokselle, jonka oli tarkoitus koostua vain muutamasta juomasta, mutta se yllättäen kääntyikin taas ryyppäämisen puolelle. Tampereen keskusta oli hyvin hiljainen ja pubeissa sai istua aivan turvallisesti vailla pelkoa lähikontaktiin joutumisesta. Jossakin vaiheessa iltaa iski aivan tajuton nälkä, ja tajusimme että nyt jos koskaan on aika toteuttaa jo pidempään suunnittelemamme kokeilu, eli Hesburgerin juustovekehampurilaisen tristarointi.

"Turkulainen"

Ainekset
Hesburgerin Juusto-Veke-ateria (suosittelemme ottamaan juomaksi Coca-Colan ja pyytämään ketsuppia mukaan)
Poppamies BBQ-majoneesi
Halpaa valkoviiniä

1. Vedä kännit

2. Käy tilaamassa Hesburgerista Juusto-Veke-ateria mukaan. Juomaksi tosiaan kannattaa ottaa kokis.

3. Laita ateria paperipussissaan omaan kassiisi siten, että juoman kansi aukeaa ja osa juomasta leviää pitkin kassia kotimatkan aikana

4. Tule kotiin ja laita tristar seinään, muista myös johto. Kädet on muistettava pestä ekana kun tulee tuolta tautien riivaamasta ulkomaailmasta.

5. Ota esiin pahvimuki, jossa on nyt sopivan vähän limonadia jäljellä ja lisää sekaan viiniä


6. Juo viinikolaa ja kaada ranskalaiset pöydälle, napsi niitä bbq-majoneesin kanssa samalla kun tristar lämpiää


7. Avaa tristar, lykkää juustoveket sisään, tristar kiinni


8. Valmistumista odotellessa nautiskele viinikolaa ja ranskalaisia sekä läikytä juomaa, majoneesia ja ketsuppia pitkin pöytiä. Täydennä pahvimukia viinillä sitä mukaa kun se tyhjenee.


9. Sopivan ajan kuluttua, eli kun olet kuunnellut Spotifystä pari menevää ysärihittiä ja käynyt tupakalla, avaa tristar ja poista juustoveket. Tähän tarvitset todennäköisesti apuvälineeksi esimerkiksi juustohöylän. Raavi myös levinneet ja sulaneet juustot annokseen mukaan.


10. Erityisesti humalassa on varmistettava useampaan kertaan, että tristar on otettu pois seinästä. Parempi katsoa kuin katua.

11. Nautiskele tristaroitu juustoveke viinikolan, jäähtyneiden ranskalaisten sekä majoneesi-ketsuppisekoituksen kera


Raadin arvostelut:

Tristiina: Tämähän on aivan mahtavaa kännisapuskaa, sellaista juuri sopivan käppäistä ettei harmita kun menee mahtava makuelämys humalatilan takia hieman ohi. Juustovekessä itsessään on juuri sitä mitä baari-illan jälkeen kaipaa, eli puhtaista perusmauista suola ja rasva, ja tristaroinnin jälkeen saadaan niitä kaipaamiani karsinogeenejäkin. Vähän hankala tätä on kyllä syödä, kun paketti ei oikein meinaa pysyä kasassa ja ranskalaisten kylmyys harmittaa jopa näin päihtyneessä tilassa. Itse tyhmänä otin juomaksi spriteä, joka yllätyksekseni ei valkoviinin kanssa toimi ollenkaan. Risto-Matin colaviini sen sijaan on 6/5 juoma, jota tulen varmasti nauttimaan jatkossakin. Turkulaiselle annan 85/100, mutta pahanmakuinen juoma ja kylmät ranskalaiset tiputtavat kokonaispisteet 65/100. Ei tätä selvin päin kyllä söisi!

Risto-Matti: Jotenkin en voinut nähdä, että tästä Hesen Juusto-Veken ja Tristarin yöllisestä liitosta voisi seurata mitään muuta kuin aivan mielettömiä herkkuhetkiä. Tonne Tristariin on ainakin joskus tullut työnnettyä Vihistä, joka on kuitenkin konseptiltaan samanlainen rasvainen, humalassa syötäväksi tarkoitettu mötikkä kuin tuo Juusto-Veke ja se toimi aivan helvetin hyvin (Viha-Riston resepti ja arvostelu tulossa myöhemmin kun sellaista vääjäämättä tulee taas tehtyä). Tää Juusto-Veke (jatkossa JV) sellaisenaan on kuitenkin mielestäni vielä hieman parempi tuote kuin tommonen Vihis.

Jotenkin hämmästyttävästi tästä tuli kuitenkin aivan paska. Jo rillausvaiheessa JV:n välistä tursunneet juustot ja kastikkeet paloivat pahanhajuisena kiinni grillin pintaan kuin joku teollisuusliima. Hampurilaisen sämpylä muuttui normaalista ihanan mössöisestä liian rapeaksi ja pihvi jotenkin liian kuumaksi ja mauttomaksi. Tämä taisi olla pahin esimerkki siitä, kuinka joskus harvoin Tristarilla voi muuttaa hyvän kolmen tähden tuotteen kahden tähden tuotteeksi. Hesburgerin pahvimuki oli kyllä todella hauska astia, josta tuli hyvä kotibilefiilis ja valkkarikokis oli hyvä juomavalinta. Tosin vaikka tästä ristarista tuli nyt aivan paska, niin aion antaa tälle uuden mahdollisuuden vielä joskus, koska uskon, että valmistusprosessissa on saattanut mennä jotakin vituiksi, sillä kaiken järjen mukaan tästä olisi pitänyt tulla hyvää. Tyrimme myös kattamisvaiheessa, koska emme leikanneet "turkulaisia" oikeaoppisesti puoliksi, joten en tiedä maistuiko Tristiinan pulla samalta kuin omani. **

Comments