Päivän ristari JULKKISVIERAS! Päivä 6, Diskelmän Maku ja Saatto-Ristowattie

Päivän ristarissa tänään äänessä ristareiden ensimmäinen julkkisvieras. Diskelmän nokkamies Maku kertoo meille tänään mietteitään näistä päivän kuumimmista puheenaiheista, grillileivistä, sekä valmistaa oman ristonsa, eli

Saatto-Ristowattien



Maku: Sitä kuulee kadulla, sitä kuulee kaupoissa
Ne työntää sitä postiluukusta, lehdet on sitä täynnä
Sitä tulee radiosta, sitä tulee telkkarista.

Ja nykyään sosiaalisessa mediassa siitä puhutaan.

Maailma muuttuu, ihminen ei.

Sitten päätin, otan osaa.
Valitsin harkiten:
4 palaa Reilu-paahtoleipää (pohja+kansi=2) [2x2=4]
Castello, pehmeää sinihomejuustoa (levittyy kuin kasvisrasvasekoite)
Ananas
Joku Lidl juusto
Vegem-seitan suikale.

Laiskana miehenä en jaksanut kävellä yläkertaan, jossa olisi ollut Rainbow (S)
chili-majoneesia (en tiedä sisältääkö ploki kaupallista yhteistyötä) joten otin Pirkka juustodippiä (K).
Tässä rakennusaineet.

Olen tutustunut Peten dystopian aikaiseen Plokiin, joten asettelin leivät tarkoin järjestykseen.
Vanha kunnon ananas-aurajuusto kombo sisään ja vegem-suikaleet mukaan, tuomaan proteiinia, täyttämään;ns.tekemään ruokaisamman iltapalan ja tukemaan kotimaista työtä ja osaamista. Sitten se ongelma: chilimajoneesia ei ollut jääkaapissa joten arvelin sen olevan yläkerrassa. Ajatuksesta oli luovuttava, koska hampainen helvetinkone kävi kuumana ja suorastaan huusi jotain täytettä sisälleen, Plus portaat olisi käveltävä ylös ja se mikä menee ylös, tulee myös alas.



Leivät ahnaaseen koneeseen, luukut kiinni ja hermostunutta kävelyä ympäri keittiötä. Kokeilin onko ulko-ovi varmasti lukossa, näistä ajoista kun ei tiedä. Ulkomaailma jännitti, mutta leivät koneen sisällä pelotti. Olen toki tehnyt tätä aikaisemmin, mutta en hetkeen, enkä varsinkaan aikana, jolloin S-kaupan kasvisvalmisteet ovat hamstrattu lähes loppuun. Aikaa ei ollut miettiä tulevaisuutta, nyt oli toimittava! Leivät olivat olleet helvetinkoneessa n.2min40sek ja kansi auki. Ulkonäkö miellytti, vaikkakin kirosin mielessäni ”enkö muka lukenut aikaisempia Risto-juttuja, jossa selkeästi muistutettiin juuston asettelusta sekä sen mahdollisesta valumisesta" noh, levällään oli kun Jokisen eväät. Jokista enkä eväitä tunne.



Päätin odottaa ennen ensipuraisua, kokemuksesta tiedän että ananas näissä yhteyksissä on ”hottia shittiä" kuten ug kokkipiireissä sanotaan. Hommat jäähtyi ja haukkasin palan. Ensimmäinnen fiilis oli ”tuttua ja turvallista" menin eteenpäin kuin kylmä kevät ja totesin että chili-majo kyllä puuttui. Sen aisti; moisture sekä tietty ”kipakkuus" uupui. Mietin: miksi luovutin. Nälkä on paras mauste, mutta on niitä muitakin, etenkin kun kaupoissa vielä jotain on. Noh, laiskalla miehellä on laiska leipä. Täytteet olivat oivat: toteutus ja pelko masensi 3/5.
Muistatteko että Syyriassa on sodittu jo 10vuotta.

Juomasuositus: kraanavesi. Muuta emme ansaitse.

Comments