Päivän ristari, päivä 2: Näin teet Paprika-ristarin eli Papriston

On huomautettava tähän alkuun, että nämä päivitykset ovat menneet hieman väärään järjestykseen ja tämä on oikeasti ensimmäiseltä poikkeustilan päivältä, eli suoraa jatkumoa Juusto-Ristolle. Tilanne oli tässä vaiheessa melko rauhallinen. Kävimme illalla ainoastaan pienellä kävelyllä ja ulkona ei näkynyt mitään muuta kuin mummoja ja kyttiä. Oma veikkaukseni onkin, että post-apokalyptisessä maailmassa kilpailevat jengit ovatkin juuri kytät ja mummot, kun kaikki perustukarit ovat kotonaan pudonneet jostain keittiöjakkaralta tai liukastuneet suihkussa ja kuolleet. 

Juusto-paprika-majoneesiristot kahdelle (tai yhdelle nälkäiselle)

Ainekset
Paahtoleipä, 4 viipaletta
Juusto
Poppamiehen BBQ-majoneesi
Punainen paprika

1. Pese kädet THL:n ohjeiden mukaan https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen. Halutessasi voit käyttää pesun jälkeen myös käsidesiä, mutta tämä on kotioloissa valinnaista. 

2. Laita johto seinään ja ota ainekset kaapista esiin. HUOM! Tässä kuvassa leipiä ei ole vielä aseteltu oikeaoppisiin suoriin riveihin, sillä tarkoituksena on vasta esitellä tarvittavia aineksia. (Risto-Matti huom: Tämä ohjeen kohta on vanhentunut. Mielestäni on ensisijaisen tärkeää, että leivät asetellaan heti ensimmäiseksi suoriin ja tarkkoihin riveihin. Asiasta on nyt keskusteltu Tristiinan kanssa). 



3. Nyt sitten ne leivät suoriin ja siisteihin riveihin! Pilko paprika haluamallasi tavalla ja asettele leivälle. Kokeilimme tällä kertaa kahta erilaista versiota, toisessa paprika oli suikaleina ja toisessa pienempänä silppuna. Muistathan, että ristoon tarvitaan aina myös kansipala, eli asettele täytteitä ainoastaan kahdelle leivälle ja säästä kaksi viipaletta kansiksi.


4. Tursota leiville majoneesia sillain sopivasti. Paitsi jos olet laihiksella, niin tursota majoneesia liian vähän.


4. Asettele seuraavaksi veitsellä leikatut juustoviipaleet muiden täytteiden päälle. Pidä mielessä, että juustoa ei kannata laittaa aivan reunoja myöten, ettei se tursua ulos tristaroinnin aikana. Laitoimme silppupaprikaristoon enemmän juustoa ja suikalepaprikaristoon hieman vähemmän. Jälkimmäinen versio sopinee paremmin painoaan tarkkailevalle. 


5. Asettele kansiviipaleet pohjaviipaleiden ja täytteiden päälle ja tuuppaa ristot Tristariin. Tristar kiinni. Ny ritisee!

6. Noin kolmen minuutin kuluttua Tristar auki, ristot ulos ja jäähtymään. Kun ristot ovat syömislämpöisiä, leikkaa ne sopiviin tarjoiluannoksiin ja nautiskele! Juomasuosituksena Pirkka Costa Rica -suodatinkahvi pienellä maitotilkalla. Juomasta on helppo valmistaa vegaaninen versio korvaamalla maito esimerkiksi kaura- tai soijajuomalla.





Raadin arvostelut

Tristiina: Tällä kertaa ristot olivat syödessä juuri sopivan lämpöisiä. Aloitin suikalepaprikaristosta, ja onneksi näin päin, koska parempi risto jäi viimeiseksi. Suikaloidut paprikat eivät toimi ristossa ollenkaan, koska ne tekevät riston pureskelusta erittäin hankalaa ja yksi suikale singahtaakin majoneesin liukastamana ulos ristosta heti ensihaukkauksella. Syön toki tämän sohvalla kierineen paprikankin, koska ruokaa ei saa heittää roskiin - varsinkaan tällaisina poikkeusaikoina. Pienemmäksi silputtuna paprika toimii ehdottomasti paremmin. Enemmän juustoa on myös aina enemmän juustoa. Nämä ristot ovat aika taattua perussettiä, ei mitään hulluttelua mutta aivan kelpoa arkisafkaa kuitenkin. Annan silppupaprikaristolle 80/100 ja viipalepaprikaristo saa nyt tyytyä pisteisiin 50/100, koska sen syöminen oli liian hankalaa.

Risto-Matti: Minulla oli tähän hommaan lähtiessä jo pieni mahdollinen mielikuva, mitä tuleman pitää. Paprika sellaisenaan nimittäin on erittäin hyvä lisä normaalin voileivän päällä, mutta lämmitetystä paprikasta lämpimän leivän päällä tulee heti mielleyhtymät semmoiseen kaikkien perustason kebab-pizzerioiden vuosikaudet ainoana valmiina kasvispizzana listalta löytyneeseen perinneresepti Vegetarianaan, johon tulee ainakin sipulia, paprikaa ja mustia oliiveja. Mielestäni paprika on melko käppäinen pizzantäyte. Otan haukun ja, lo and behold, tämähän maistuu Vegetarianalta. En nyt tiedä sitten, onko se hyvä vai huono asia. Suikalepaprikoilla täytetyssä ristossa on myös hyvin samanlainen suutuntuma kuin Vegetariana-pizzassa. Ainiin, itsehän kyllä olen ihan hulluna tuohon Poppamiehen BBQ-majoon, se sopii kyllä kaikkeen! Tää ei oo siis mitään toksista äijjämajoneesia, vaan tämmöistä hyvin lempeän makuista majoneesia, joka jättää tilaa muille mauille. Mutta niin, vaikka Vegetariana ei suosikkini olekaan, niin pizzan makuinen lämppäri on kuitenkin pizzan makuinen lämppäri eli hyvin jees! Ei tämä huonompaa ole kuin perus Juusto-Risto, että kolme tähteä tälle nyt sitten napsahtaa.

Bonus-risto

Päätin tämän kokeilun jälkeen vielä testata samaan syssyyn mennä vielä pidemmälle tässä Vegetariana-hommassa ja tein vielä yhden samanlaisen leivän oliiveilla. Se ei ehkä ihan omaa päivitystään ansaitse, mutta tämmöinen.


En taas tiedä, onko tämä parempi vai huonompi, mutta tämä siis maistuu nyt jo ihan sille Vegetarianalle. Eli jos tykkäät, niin kokeile tämmöinen!

Comments